Neveril jej, že je panna, lebo bola biela: Tak ju znásilnil

NETKY.SK • 11 Február 2018, 12:19 • 2 min
Neveril jej, že je panna, lebo bola biela: Tak ju znásilnil

Somálec dostal v Anglicku 11 rokov väzenia za znásilnenie neplnoletého dievčaťa, ktorému neveril, že je panna, "pretože bola biela", informuje Stredoevropan.cz.

slovakia

left justify in out

Aj napriek vysokému trestu si pravdepodobne neodsedí viac ako 5 rokov. Prípad sa ani nevyšetroval ako zločin z nenávisti, hoci Ahmed Abdoul vo svojej výpovedi prejavil voči rasovej príslušnosti svojej obete opovrhnutie.

 

Nie je ani jasné, či bude po odpykaní trestu deportovaný. Migrantov z veľkých rodín je ťažké deportovať kvôli ich "právu na súkromný a rodinný život".

 

Porota si vypočula, že 33-ročný Somálec svoju obeť poznal a keď sa mu podarilo ju vylákať k sebe domov, zamkol dvere. Dievča kričalo a prosilo, aby ju nechal ísť, ale Abdoul vraj vzal ostrý kus dreva, ktorý jej zatlačil na brucho a donútil ju ísť do izby, kde jej drevo držal pri krku a znásilnil ju.

 

Sudca mu povedal: "Povedala vám, že je panna, aby vás zastavila. Vy ste jej odpovedal, že to nemôže byť pravda, pretože je biela. Povedali ste jej, nech sa na vás nepozerá a pretiahol ste jej tričko cez tvár a povedal ste jej, že nechcete, aby sa na vás pozerala, keď ju budete znásilňovať. " 

 

Po útoku Somálec svojej obeti povedal, že sa mu to páčilo a že nie je jediné dievča, ktoré bude potrestané. Keď ju potom odviezol preč a vysadil z auta povedal, že ju zabije, ak niekomu niečo povie.

 

Dievča súdu oznámila, že sa teraz necíti dobre ani doma. "Nie som schopná sa baviť s chlapcami ani mužmi. Keď som bola mladšia, zostávala som dlho vonku a mama ma varovala, aby som to nerobila, že sa mi niečo môže stať. Nikdy som ju nepočúvala. Mala pravdu." 

 

Dievčinina matka na súde vyhlásila, že cíti, že ako mama zlyhala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona