Nevadská Atletická komisia rozhodla o osude Diaza, Jonesa a Lesnara

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:46 • 2 min
Nevadská Atletická komisia rozhodla o osude Diaza, Jonesa a Lesnara

LAS VEGAS - Nevadská Atletická komisia rozhodla v prípadoch Natea Diaza, Brocka Lesnara a Jona Jonesa.

slovakia

left justify in out

Nate Diaz sa dostal pred komisiu za aféru s McGregorom, keď sa na predzápasovej tlačovke zvrhla situácia a obaja sa začali ohadzovať flaškami. Diaz dostal trest 50 tisíc dolárov a 50 hodín verejnoprospešných prác. McGregor dostal trocha väčší trest iba kvôli tomu, že mal väčší honorár za zápas. Ich trest bolo 2,5% z honoráru ktorý zarobili. McGregor dostal za zápas 3 milióny a Diaz 2 milióny dolárov.

 

McGregor sa ale voči rozhodnutiu komisie odvolal a zatiaľ ani nezaplatil pokutu. Kým tak nespraví v Nevade nemôže zápasiť. Toto by nebol ani taký veľký problém lebo UFC sa skorej prispôsobí jemu ako štátu Nevada, ale práve v tomto štáte si požiadal o boxerskú licenciu ktorú mu ale nevydajú kým nezaplatí svoj trest.

 

Druhým potrestaným zápasníkom bol Jon Jones, ktorý užil tabletku pre skvalitnenie sexuálneho života ktorá obsahovala zakázané látky. Keďže tento priestupok nespravil schválne tak nedostal peňažný trest ale "iba" dištanc na jeden rok. Stopku dostal tri dni pred veľmi očakávaným zápasom Cormier vs Jones 2. Trest mu uplynie v júli 2017.

 

Tretí rozsudok bol ročný dištanc a 250 000 dolárový trest pre legendárneho Brocka Lesnara. V predzápasových vzorkách mal dve pozitívne nálezy. Zápas síce vyhral na body, ale po tom ako Atletická Komisia dostala negatívne vzorky zápas anulovala.

 

Lesnar sa predstavil na UFC 200 dosť nečakane a po päťročnej prestávke. Jeho súper Mark Hunt prehral trikrát v rade s takým súperom ktorý používal zakázané látky. Teraz je už taký naštvaný, že sa obrátil na právnika. Hunt by chcel vysúdiť právo na to , že ak zistia u súpera užívanie zakázaných látok tak celý jeho honorár patrí čistému zápasníkovi. Kebyže sa im toto podarí dosiahnuť tak by za tento zápas zinkasovali 2,5 miliónov dolárov. Ročný dištanc uplynie budúci rok v júli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies