Neuveriteľné: Zakladateľ spoločnosti si znížil plat o 930-tisíc, aby ho mohol zvýšiť zamestnancom

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 17:00 • 2 min
Neuveriteľné: Zakladateľ spoločnosti si znížil plat o 930-tisíc, aby ho mohol zvýšiť zamestnancom

SEATTLE – Vedeli by ste si predstaviť, že by riaditeľ firmy skresal plat, kvôli tomu aby jeho zamestnanci zarábali viac. To asi neviete. V jednej americkej firme je to však realita.

slovakia

left justify in out

Nová ročná minimálna mzda v americkej firme Gravity Payments, kde pracuje 120 ľudí je 70-tisíc dolárov (65 300 eur). Je to o 20-tisíc viac ako priemer v USA.

 

Dan Price povedal zamestnancom vo firme, ktorú v roku 2004 sám založil, že spoločnosť mu zníži jeho plat z 1 milióna dolárov na 70-tisíc a rovnako zoberie 80 ziskov spoločnosti, aby im zvýšil platy.

 

img

 

Podľa denníka New York Times to znamená, že 70 zamestnancom, ktorý pracujú v Seattli zvýšia plat, vrátane 30, ktorým sa plat zdvojnásobí.

 

Keď to Price zamestnancom oznamoval povedal: „Šalie tu aj niekto iný? Pretože ja práve teraz šaliem! Môj plat v porovnaní s obyčajnými ľuďmi je šialený, je to absurdné.“

 

Zamestnanec Phillip Akhavan je medzi šťastnými zamestnancami. Predtým zarábal 43-tisíc. „Práve mi padla sánka. Toto je neuveriteľné,“ povedal šťastný Phillip.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona