VIDEO Neuveriteľné zábery GoPro kamery v hniezde štrkáčov

NETKY.SK • 26 Október 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Neuveriteľné zábery GoPro kamery v hniezde štrkáčov

MONTANA – Na internete sa objavili neuveriteľné zábery priamo z hniezda plného jedovatých štrkáčov. Ak sa bojíte hadov, tak sa radšej nepozerajte.

slovakia

left justify in out

Video nahral na YouTube Michael Delaney a zábery natočil pomocou GoPro kamery na pastvinách v americkej Montane. Tu vo voľnej prírode žije štrkáč zelený, ktorý sa počas zimy sťahuje do hniezd.

Práve vďaka týmto hniezdam neuvidíte v Montane žiadneho štrkáča od polovice septembra až do konca marca, pretože sú zalezení v podzemí, kde prezimujú v spleti tunelov až kým nepríde jar. Podľa vedcov z Northern State University v Južnej Dakote sa štrkáče často vracajú do rovnakého hniezda každý rok. Mladé hady pritom nasledujú stopu starších jedincov.

Podľa tvrdení vedcov z NSU v týchto hniezdach neexistuje žiadna rivalita či diskriminácia a trávia tu zimu rôzne druhy hadov. "V hadích hniezdach je veľké množstvo štrkáčov či užoviek," píše sa na webovej stránke NSU. "V takomto hniezde v Južnej Dakote sa môže nachádzať až 1.000 hadov, aj keď zvyčajne to býva okolo 250."

V konečnom dôsledku obišla GoPro kamera veľmi dobre, keď na ňu zaútočilo len zopár štrkáčov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona