Neuveriteľné: Voľby v americkej Virgínii rozhodol až žreb!

NETKY.SK • 5 Január 2018, 07:18 • 2 min
Neuveriteľné: Voľby v americkej Virgínii rozhodol až žreb!

RICHMOND - Až žreb rozhodol o víťazovi volieb do Snemovne reprezentantov v americkom štáte Virgínia v jeho 94. obvode. Predseda štátnej volebnej komisie vo štvrtok vytiahol z keramickej misy meno republikána Davida Yanceya, čím jeho strana získala v snemovni väčšinu, informovala agentúra DPA. porazená Simmondsová však môže požiadať o druhé prepočítanie hlasov, takže Yancey ešte nemá miesto isté.

slovakia

left justify in out

Tomuto rozhodnutiu predchádzal právny spor medzi Yanceyom a demokratickou kandidátkou Shelly Simondsovou. Za víťaza novembrových volieb bol pôvodne vyhlásený Yancey, no po prepočítaní hlasov zvíťazila Simondsová s náskokom jediného hlasu.

 

Traja sudcovia však aj tento výsledok 20. decembra anulovali a jeden sporný nezapočítaný hlas prisúdili Yanceymu, čím sa priklonili k argumentácii jeho právnikov. Yancey i Simondsová tak získali rovnako 11 608 hlasov. Podľa volebného zákona Virgínie musí v takomto prípade rozhodnúť žreb.

 

Ťahanice sa týmto verdiktom možno ešte neskončili, keďže Simondsová má možnosť požiadať o druhé prepočítanie hlasov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies