Neuveriteľné VIDEO: Beatboxer dokáže úžasné veci!

NETKY.SK • 16 Október 2013, 08:50 • 2 min
Neuveriteľné VIDEO: Beatboxer dokáže úžasné veci!

SYDNEY – Na konferencii TEDx v austrálskom Sydney sa predstavil svetový šampión v beatboxe z roku 2005 Tom Thum. Mladý Austrálčan predviedol, že ľudské ústa sú schopné vydávať všetky zvuky sveta.

slovakia

left justify in out

Thum na podujatí ukázal široké spektrum jeho schopností produkovať zvuk. Okrem beatboxu ľudí previedol svetom zvukov z rôznych končín sveta. Thum dokáže dokonca vydávať niekoľko rôznych zvukov naraz. Po búrlivom potlesku publika si dokonca aj zavtipkoval: „Vidíš mama, a ty si si myslela, že len prskám do mikrofónu.“

Tom Thum je bývalý graffiti umelec, ktorý presedlal na dráhu beatboxera. Má vlastnú skupinu Tom Tom Crew, ktorá vystupovala aj v slávnom newyorskom divadle na ulici Broadway.

Čo je TEDx?

Formát TEDx vznikol v duchu motta „myšlienky hodné šírenia" ako program miestnych, samostatne organizovaných podujatí, ktoré umožňujú ľuďom stretnúť sa a spoločne zažiť atmosféru pripomínajúcu konferencie TED. Podujatia TEDx sú kombináciou premietaných videí TEDTalks a živých vystúpení rečníkov, ktorých účelom je podnietiť intenzívne diskusie a nadviazať vzťahy v malej skupine. Tieto miestne, samoorganizované podujatia nesú značku TEDx, kde x = nezávisle organizované podujatie TED. Konferencia TED definuje všeobecný rámec pre program TEDx, ale jednotlivé podujatia TEDx sú organizované nezávislými organizátormi (Organizátori musia splniť určité pravidlá a predpisy.)

Čo je TED?

TED je nezisková organizácia oddaná podpore „myšlienok hodných šírenia“. V roku 1984 sa v Kalifornii konala prvá štvordňová konferencia a odvtedy TED neustále rastie a viacerými iniciatívami podporuje myšlienky, ktoré menia svet.

Pozrite si vystúpenie Toma Thuma na konferencii TEDx



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies