Neuveriteľné: V bratislavskej nemocnici na Antolskej sa nekúri, nových pacientov neprijímajú

NETKY.SK • 6 Január 2016, 22:24 • 2 min
Neuveriteľné: V bratislavskej nemocnici na Antolskej sa nekúri, nových pacientov neprijímajú

BRATISLAVA – V Nemocnici svätého Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v bratislavskej Petržalke aktuálne riešia haváriu na výmenníkovej stanici. Nemocnica nepracuje plnohodnotne, pacienti majú znížený tepelný komfort. Situáciu sťažilo aj pretrvávajúce mrazivé počasie.

slovakia

left justify in out

"Haváriu neodkladne riešime. Výmenníkovú stanicu budeme vymieňať v piatok (8.1.)," povedala pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

 

Od utorka (5.1.) večera prijali v nemocnici na Antolskej preventívne prevádzkové opatrenie, ktorým sa tu obmedzilo poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Noví pacienti, vyžadujúci si hospitalizáciu, sú v spolupráci s operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby odkláňaní do ďalších nemocníc UNB. "Týka sa to aj väčšiny žien prichádzajúcich na pôrod. Tie sú presmerované do pôrodníc v Nemocnici akademika Ladislava Dérera a v Nemocnici Ružinov," podotkla Stano Maťašovská.

 

Plánované neakútne výkony v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda, ktoré sa mali vykonávať vo štvrtok (7.1.) a v piatok (8.1.), sú podľa jej slov preložené na iný termín. "Pacientov o tom informujeme. Každý prípad posudzujeme individuálne. Zdravotná starostlivosť ostáva zachovaná v rámci celej UNB," spresnila hovorkyňa.

 

Nemocnicu na Antolskej nezatvárajú, do piatka, vrátane, bude fungovať v obmedzenom režime. Už hospitalizovaní pacienti v nej naďalej zostávajú. "Pacientom sa ospravedlňujeme za nepríjemnosti a prosíme ich o pochopenie a trpezlivosť. Ubezpečujeme ich, že robíme maximum pre vyriešenie havárie a pre eliminovanie jej dosahov," uviedla Stano Maťašovská.

 

Problémy s kúrením mala Nemocnica sv. Cyrila a Metoda aj v novembri 2015. Náhle vtedy vypadli dodávky tepla a technickej pary. Nemocnica aj vtedy musela pristúpiť k preventívnym opatreniam.

 

Niektorých akútnych pacientov s predpokladom hospitalizácie či rodičky presúvali operátori tiesňovej linky do iných nemocníc UNB. 

 

UNB dlhodobo upozorňuje, že jej budovy boli projektované pred desiatkami rokov a sú morálne a technicky zastarané. Havarijný stav vníma UNB najkritickejšie najmä v oblasti tepelného hospodárstva, vonkajšieho opláštenia a striech. Taktiež aj v prístrojovom vybavení, najmä v zobrazovacej technike. UNB tvrdí, že nemá k dispozícii vlastné finančné zdroje potrebné na modernizáciu a rekonštrukcie. Prostriedky vynakladá prioritne na odstraňovanie najakútnejších havarijných stavov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies