Neuveriteľné: Torontského starostu podporuje po drogovom škandále ešte viac ľudí!

NETKY.SK • 23 November 2013, 10:00 • 2 min
Neuveriteľné: Torontského starostu podporuje po drogovom škandále ešte viac ľudí!

TORONTO - Torontského starostu Roba Forda podporuje po jeho priznaní sa k fajčeniu kreku ešte viac ľudí ako predtým.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, podľa ktorého má zdiskreditovaný starosta priazeň 42 percent obyvateľov najväčšieho mesta Kanady. To je o tri percentá viac, ako tomu bolo tesne pred odhalením jeho kontroverzného správania koncom októbra.

Mestská rada 15. novembra jednohlasne schválila odobratie niektorých právomocí Fordovi. Disciplinárne opatrenie zbavuje Forda úradnej moci menovať a odvolať svojho námestníka i výkonný výbor. Starosta sa hodlá voči rozhodnutiu odvolať. Stále si však udržiava podporu verejnosti, akú dosahoval za uplynulé dva roky, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.

Výsledky prieskumu verejnej mienky zároveň ukazujú, že Ford by mal šance aj v nadchádzajúcich komunálnych voľbách, ktoré sa budú konať na budúci rok. Až 60 percent opýtaných si však myslí, že Ford by mal odstúpiť alebo odovzdať väčšinu právomocí svojmu námestníkovi Normovi Kellymu. Naopak 19 percent respondentov by ho chcelo vidieť dokonca vo funkcii premiéra krajiny.

Ford sa 5. novembra priznal, že približne pred rokom fajčil krek, najnebezpečnejšiu formu kokaínu. Tvrdí však, že nie je od neho závislý. Priznanie prišlo niekoľko dní po tom, ako torontská polícia získala kópiu videa, na ktorom je podľa dvoch mediálnych organizácií zachytený starosta fajčiaci uvedenú drogu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies