Neuveriteľné šťastie! Zberateľ si kúpil starý tank, našiel v ňom zlaté tehly

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 19:21 • 2 min
Neuveriteľné šťastie! Zberateľ si kúpil starý tank, našiel v ňom zlaté tehly

HELMDON - Chlapík menom Nick Mead (55) má netradičnú vášeň, ktorá do jeho života priniesla tehly zlata.

slovakia

left justify in out

Nick má rád tanky, ako každý chlapec, avšak rozdiel je v tom, že ich má rád veľké a skutočné. Jedného dňa si cez eBay kúpil starý ruský tank T54 / 69 spolu s jeho kamarátom Toddom Chamberlainom, ktorý je mechanik.

 

Táto "hračka" ich stála 30-tisíc libier (35-tisíc eur) ale bohatstvo, ktoré našli v ňom bolo o mnoho väčšie. V palivovej nádrži bolo päť zlatých tehál, ktorých približná hodnota je 2 milióny libier (viac ako 2 300 000 eur). 

 

Čudné je už len to, že niekto nakupuje tank cez internet, ale napokon ľudia sú schopní kúpiť a predať naozaj čokoľvek, napríklad aj materské mlieko.  Zlato našli, keď si tank podrobne prezerali potom, ako im ho doviezli na dvor. Obávali sa totiž, že sa v ňom môže nachádzať funkčná munícia.

 

Nick je expert na tanky a iné staré vojenské vozidlá, ktorých údajne vlastní až 150 na svojej farme v Helmdone. 

 

Isto sa pýtate, čo s toľkým zlatom urobili?

 

"Nevedeli sme, čo robiť. Nemôžete len tak prísť do banky a rozmeniť si päť zlatých tehál na hotovosť. tak sme zavolali políciu," vysvetlil Nick pre The Sun. 

Polícia zlato zobrala na prešetrenie s tým, že ako bude podľa zákona všetko v poriadku, mali by sa vrátiť k nálezcom. "Aj keď sa mi nevráti žiadne zlato, stále budem mať môj krásny tank," dodal optimisticky Nick. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona