Neuveriteľné šťastie: Banka študentke omylom poslala milióny, takto s nimi naložila

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 19:47 • 2 min
Neuveriteľné šťastie: Banka študentke omylom poslala milióny, takto s nimi naložila

SYDNEY – Snívate o tom, že vám na účet zo dňa na deň prídu milióny eur bez toho aby ste museli pohnúť, čo i len prstom? To isto nie ste sami. Christine Jiaxin Lee sa však tento sen naozaj splnil.

slovakia

left justify in out

Christine (21) sa raz ráno prebudila, a zistila, že banka jej na účet omylom poslala 2,4 milióna libier, v prepočte viac ako 3 milióny eur. Čerstvá milionárka, urobila to, čo by asi urobila väčšina ľudí v tejto situácii a o peniazoch sa rozhodla mlčať.

 

Študentka chémie si tak štyri roky užívala nákupy bez obmedzení, pričom na šperky, kabelky a iné luxusné veci minula spolu vyše dva milióny eur.

 

Sen sa však neskôr skončil katastrofou. Ako uviedol portál News.com.au, Christine na letisku zadržala polícia práve vo chvíli keď sa pokúšala odletieť z krajiny. Bola obvinená z podvodného obohatenia sa a trestnej činnosti vedomého zamlčovania.

 

Jej priateľ Vincent King, ktorý vraj o peniazoch nič nevedel, ju prišiel zachraňovať na obvodný súd, kde za ňu zaplatil kauciu v prepočte 877 euro.

 

Advokátka obhajovala mladú Christine, že chyba sa stala na strane banky a trestnej činnosti sa tak nedopustila. Polícia však trvá na tom, že míňanie peňazí bolo nezákonné.

 

Prokurátor Marc Turner vysvetlil, že polícia sa Christine pokúšala kontaktovať od roku 2012, ale ona nereagovala na e-maily ani na telefonáty. Mladú boháčku potom zadržali tesne pred tým, ako ušla z krajiny.

 

Podmienky jej kaucie sú veľmi prísne, musela sa vzdať pasu a na policajnej stanici sa hlásiť dvakrát denne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona