Neuveriteľné! Sagrada Família nemala stavebné povolenie celých 130 rokov, teraz musí zaplatiť astronomickú pokutu

NETKY.SK • 19 Október 2018, 07:25 • 2 min
Neuveriteľné! Sagrada Família nemala stavebné povolenie celých 130 rokov, teraz musí zaplatiť astronomickú pokutu

MADRID - Vyhľadávaná turistická pamiatka, barcelonský chrám Sagrada Família, bol doposiaľ čiernou stavbou, takúto čiastku teraz musí zaplatiť!

slovakia

left justify in out

Rozsiahla rímskokatolícka bazilika Sagrada Família v Barcelone zaplatila miestnym úradom 35,6 milióna eur po tom, ako sa zistilo, že chrám, ktorý je stále vo výstavbe, nemal vyše 130 rokov príslušné stavebné povolenie.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Barcelonská starostka Ada Colauová vyhlásila, že dosiahnutá dohoda je historickým okamihom. Bazilika splatí danú sumu v priebehu desiatich rokov, pričom peniaze budú použité na zlepšenie verejnej dopravy a prístupu k tejto pamiatke, ako aj na rozvoj tamojšej mestskej štvrte.

 

Veľkolepá bazilika navrhnutá španielskym architektom Antonim Gaudím je zaradená na zoznam Svetového dedičstva UNESCO. Stavať ju začali v roku 1882. Sakrálnu pamiatku každoročne navštívi približne 4,5 milióna ľudí z celého sveta. Hlavná stavba má byť dokončená v roku 2026, na 100. výročie Gaudího úmrtia.

 

img

Zdroj: Pixabay

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies