Neuveriteľné nočný úkaz! Čo rozžiarilo noc nad krajinou vychádzajúceho slnka?

NETKY.SK • 30 November 2020, 13:41 • 2 min
Neuveriteľné nočný úkaz! Čo rozžiarilo noc nad krajinou vychádzajúceho slnka?

V krajine gejší, samurajov a nindžov bol v noci pozoruhodný úkaz. Z viacerých miest bolo vidieť, ako z neba padá veľký horiaci meteor.

slovakia

left justify in out

Sociálne siete sú plné tohto zážitku. Japonsko je pre vzťah k prírode veľmi špecifická krajina, kde si ľudia veľmi vážia životné prostredie a majú k nemu rešpekt. Vychádza to aj z ich pradávneho šintoistického náboženstva, ktoré hovorí, že dušu má nielen každý človek, ale aj zviera, dokonca i vec. Štát plný tradícií, zachovania kultúrneho dedičstva, ktorý má slnko dokonca aj vo vlajke, teraz zažil "východ iného slnka".

 

 

Na záberoch, ktoré obleteli svet, vidieť, ako tento meteor bol pozorovateľný z viacerých oblastí krajiny gejší a samurajov. Televízia NHK na Twitteri ukazuje ako padajúci objekt vidieť z miest Yamaguchi, Shizuoka, Okayama, ale aj z niekdajšieho hlavného mesta krajiny vychádzajúceho slnka – z Kjóta. „Meteor bol krátko viditeľný na oblohe o 1.35 h, potom vyžaroval silné svetlo, ktoré bolo vidieť na západe a v strede Japonska,“ opísal portál stuff.co.nz

 

Vedecký svet nepochybne bude túto udalosť skúmať. Takýto veľký meteorit sa nepodarí nasnímať tak často. Japonsko je zvyknuté najmä na pravidelné zemetrasenia, ktorých je v krajine karate, suma či džuda, veľké množstvo. Leží totiž na mieste, kde sa spájajú a seba narážajú tektonické dosky. No pády meteorov ani ďalšie podobné úkazy, navyše v takomto rozsahu, nie sú časté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies