Neuveriteľné: Kanaďanka porodila šesť týždňov po mozgovej smrti chlapčeka!

NETKY.SK • 12 Február 2014, 06:48 • 2 min
Neuveriteľné: Kanaďanka porodila šesť týždňov po mozgovej smrti chlapčeka!

VANCOUVER - Tridsaťdvaročná Kanaďanka, ktorej lekári diagnostikovali v decembri mozgovú smrť, avšak udržiavali ju ďalej na prístrojoch zabezpečujúcich vitálne životné funkcie, porodila po šiestich týždňoch v sobotu večer syna. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Robyn Bensonová bola tehotná 22 týždňov, keď skolabovala v dôsledku krvácania do mozgu a vyhlásili ju za mozgovo mŕtvu. Lekári v meste Victoria v Britskej Kolumbii ju udržiavali pri živote na žiadosť jej manžela, aby malo ich nenarodené dieťa lepšiu šancu prežiť.
      

Dylan Benson v pondelok na svojom blogu s pýchou oznámil, že sa mu v sobotu večer narodil zdravý syn Iver Cohen Benson. Jeho žena, s ktorou žil v manželstve iba sedem mesiacov, zomrela v nedeľu po tom, ako ju lekári odpojili od prístrojov.
      

Chlapček Iver sa narodil v 28. týždni tehotenstva a vážil 1275 gramov, napísali noviny Vancouver Sun. "Je to tá najlepšia a rozhodne aj najhoršia vec, aká sa mi kedy v mojom živote súčasne stala," opísal čerstvý otec svoje pocity novinám v pondelok večer. Tridsaťdvaročný pracovník informačných technológií k svojmu oznámeniu pripojil fotografiu, na ktorej drží v náručí drobučkého novorodenca napojeného na hadičky.
      

Podobný príbeh, ale s iným koncom, sa udial minulý mesiac v americkom Texase, kde po dlhom súdnom boji presadil manžel tehotnej ženy po mozgovej smrti jej odpojenie od prístrojov. Muž vyhlásil, že jeho manželka Marlise Munozová mu povedala, že nechce byť udržiavaná pri živote na prístrojoch. Texaská nemocnica bojovala za právo nenarodeného plodu v jej tele na život a prípad vyvolal ostrú debatu o právach plodu a práve na smrť.


Pre syna Robyn Bensonovej vyzbierali Kanaďania do dnešného dňa vyše 150.000 kanadských dolárov (vyše 99.000 eur). Benson v obave, že nezaplatí nemocničné účty, a tiež, aby mohol zostať so synom nejaký čas doma, požiadal verejnosť o pomoc. Odhadoval, by mu stačilo 36.000 kanadských dolárov (necelých 24.000 eur).

 

"Ďakujem vám všetkým za vašu lásku, láskavé slová a podporu počas tohto neuveriteľne ťažkého obdobia," napísal dnes na svoj blog a stránku, kde sa dary upisovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies