Neuveriteľné FOTO! Pri nehode prišla o ucho, teraz jej na predlaktí rastie nové

NETKY.SK • 12 Máj 2018, 08:00 • 2 min
Neuveriteľné FOTO! Pri nehode prišla o ucho, teraz jej na predlaktí rastie nové

HOUSTON - Shamika Burrageová z amerického Texasu prišla v roku 2016 pri autonehode o ucho. Vďaka špeciálnej procedúre bude mať čoskoro nové. A „vypestuje“ si ho sama...

slovakia

left justify in out

Sú to dva roky, co Burrageová, ktorá slúži v americkej armáde, šla spolu so svojou tehotnou sesternicou z rodinnej návštevy v Mississippi a ich vozidlu praskla jedna z pneumatík, píše server novinky.cz. Vtedy 19-ročná Burrageová síce rýchle šliapla na brzdu, automobil sa však prevrátil. Mladá vodička pritom prišla o ucho.

 

„So svojím vzhľadom po rekonvalescencii som nebola spokojná, a tak mi doporučili plastickú operáciu. Nejaký čas som nosila protézu, ale chcela som skutočné ucho. Operácie som sa najprv bála, ale chcela som zistiť, čo lekári dokážu,“ vysvetlila.

 

Chirurg Owen Johnson jej najprv z rebier odobral chrupavku a vytvaroval ju do tvaru ucha. Potom ju žene vložil na určitý čas pod kožu na predlaktí, kde má tkanina vhodné prostredie pre rast nových ciev a nervov, ktoré sú pre nový sluchový orgán potrebné.

 

Celý proces trvá už rok. Od úplného konca však mladú ženu delia posledné dve operácie a s najväčšou pravdepodobnosťou nebude ľutovať.

 

„Ucho bude mať nové tepny, žily a dokonca aj nervy, takže ho bude schopná cítiť," vysvetlil Johnson.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies