Neuveriteľné: Doktori poslali ženu s rakovinou domov zomrieť, uzdravila sa

NETKY.SK • 3 Január 2017, 18:03 • 2 min
Neuveriteľné: Doktori poslali ženu s rakovinou domov zomrieť, uzdravila sa

WAKEFIELD - Claire Cunningham bojovala s rakovinou chrbtice a doktori po dlhej liečbe stratili trpezlivosť. Domnievali sa, že jej už nie je pomoci.

slovakia

left justify in out

Britskí lekári Claire úplne odpísali. Tvrdili, že jej rakovina je vo veľmi pokročilom štádiu a žiadna liečba jej už nepomôže. Statočná Claire tieto tvrdé slová ustála a rozhodla sa bojovať.

 

“Dopočula som sa o klinike Hallwang a rozhodla som sa tam dostať, pretože som sa nemienila vzdať. Ak by som to niekedy pripúšťala, mohla som si streliť guľku ho hlavy v prvý deň, keď mi povedali diagnózu,“ povedala Craile. Kamaráti a blízki jej pomohli dostať sa letecky do Nemecka, kde podstúpila imunoterapiu.

 

Claire, ktorá pochádza z Wakefieldu v Yorkshire, na tom bola veľmi zle a mala obrovské bolesti. Nebola schopná chodiť, hovoriť ani jesť. "Kričala som v mukách a mávala som halucinácie z liekov proti bolesti. Ale teraz som tu, chodím a hovorím,“ spomína Claire.

 

Jej uzdravenie trvalo šesť týždňov. "Je to zázrak. Nemôžem uveriť tomu, že som tu. Boli chvíle, keď som tak trpela, že som prosila o rýchlu smrť,“ povedala pre Mirror.

 

"Mám tých najlepších priateľov na svete a teraz začínam nový rok, nemyslela som, že sa skutočne dožijem," dodala.

 

 

Predbežné testy ukazujú, že rakovina chrbtice je preč ale nič nie je zadarmo. Liečba stála 110 000 libier (takmer 130-tisíc eur).

 

Rakovina rastie, pretože sa dokáže pred imunitným systémom skryť a zamaskovať hrozbu, ktorú pre telo predstavuje. Imunoterapia účinkuje pretože demaskuje rakovinové bunky a odhalí ich, čím upozorní imunitný systém na nebezpečenstvo. Telo tak dokáže tvoriť protilátky a postupne ju zničiť. Jej účinnosť však závisí od jednotlivých prípadov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies