Neuveriteľné: Býva v Barcelone a dochádza za prácou do Londýna, aj tak ušetrí

NETKY.SK • 6 August 2015, 19:06 • 2 min
Neuveriteľné: Býva v Barcelone a dochádza za prácou do Londýna, aj tak ušetrí

BARCELONA – Londýn je najdrahším mestom na svete. Znamená to, že nájomné za byt sa pohybuje v sumách, z ktorých sa vám zatočí hlava. Sam Cookney sa teda rozhodol, že bude bývať za lacnejšie a za prácou dochádzať. Odsťahoval sa však do Barcelony.

slovakia

left justify in out

Sam Cookney zverejnil v októbri roku 2013 na svojom twitteri a blogu neuveriteľnú úvahu o tom, že „Je lacnejšie žit v Barcelone a dochádzať do Londýna“.  Po rôznych výpočtoch nakoniec dosˇiel na to, že sa mu viac oplatí bývať v Barcelone a cestovať lietadlom ako platiť byt v Londýne.

 

Nezostal však iba pri úvahe a naozaj tak aj spravil. Vypočítal si koľko ho bude stáť doprava, naplánoval si všetky cesty v Barcelone na letisko a v Londýne z letiska do práce. Kalkulácie mu trvali takmer rok a v Barcelone býva už asi tri mesiace. Za letenku do Londýna zaplatí 34 eur a za MHD v Londýne asi 34. Napriek tomu je to stále o 387 menej ako keby býval v Londýne.

 

Má to veľa výhod

V Barcelone má trojizbový apartmán pre seba za 800 eur mesačne. Keby chcel 800 eur mesačne platiť Londýne, musel by mať spolubývajúcich. Do Londýna dochádza štyri dni v týždni a jeden deň pracuje z domu. Užíva si atmosféru katalánskej metropoly.

 

 

 

Sam je spokojný aj napriek tomu, že dochádza do práce viac ako 1500 kilometrov a cestovaním zabije 5 a pol hodiny denne. V lietadle si však stihne spraviť veľa vecí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies