Neuveriteľné: Američanka (64) ako prvá preplávala z Kuby na Floridu bez ochrany pred žralokmi!

NETKY.SK • 3 September 2013, 09:00 • 2 min
Neuveriteľné: Američanka (64) ako prvá preplávala z Kuby na Floridu bez ochrany pred žralokmi!

KEY WEST - Americká vytrvalostná plavkyňa Diana Nyadová dnes úspešne doplávala z Havany na Floridu. Stala sa tak vôbec prvým človekom, ktorý prekonal túto 177-kilometrov dlhú trasu bez ochrannej klietky proti žralokom.

slovakia

left justify in out

Nyadová (64) odštartovala svoj pokus o prekonanie rekordu v sobotu v kubánskej Havane. Po zhruba 53 hodinách dnes doplávala na ostrov Key West, najjužnejší ostrov súostrovia Florida Keys vo Floridskom prielive, kde ju privítali davy nadšených priaznivcov. 

Ihneď po vyjdení z vody vyčerpanú rekordérku uložili na nosidlá, dali jej infúziu a previezli sanitkou do nemocnice. Americká plavkyňa si tak splnila svoj celoživotný sen až na piaty pokus. Po prvý raz sa o preplávanie trasy pokúsila v roku 1978, ďalšie neúspešné pokusy absolvovala v rokoch 2010-2012. Prekonanie rekordu jej v minulosti znemožnili nepriaznivé počasie, astmatický záchvat či nebezpečné zranenia od medúz. Nyadová tak napokon po prekonaní všetkých nástrah vytvorila svetový rekord v najdlhšom plaveckom výkone vo vodách oceánu bez plutiev a ochrannej klietky proti žralokom, uviedol vo vyhlásení jej tím. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona