Neuveriteľné: Američan chcel pobozkať hada, skončil v nemocnici

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 14:31 • 2 min
Neuveriteľné: Američan chcel pobozkať hada, skončil v nemocnici

BRATISLAVA - Svojrázny nápad dostal obyvateľ americkej Floridy, ktorý sa rozhodol pobozkať hada.

slovakia

left justify in out

Štrkáč na záhrade domu v Putnam County si však jeho správanie vysvetlil inak a namiesto opätovania jeho citov ho uhryzol. Autora svojrázneho nápadu Rona Reinolda museli okamžite previezť vrtuľníkom do neďalekej nemocnice. Momentálne sa už nachádza mimo ohrozenia života, v utorok bezprostredne po prevoze do nemocnice bol však jeho stav kritický.


"Bol to poriadne hlúpy nápad. Spomínam si, ako povedal, že dokáže pobozkať diabla a vyviaznuť z toho so zdravou kožou. Ale prepočítal sa," citujú médiá Ronovho suseda Charlesa Goffa, na ktorého záhrade sa incident odohral.

Štrkáče sú najčastejšími pôvodcami hadích uhryznutí na severoamerickom kontinente. Málokedy však útočia bez toho, aby ich človek vyprovokoval. Ak je po uhryznutí štrkáčom poskytnutá adekvátna a rýchla zdravotná starostlivosť, väčšinou nebýva smrteľné.

Podobný prípad sa stal pred pár rokmi aj na Slovensku. Webstránka pluska.sk informovala v roku 2012 o prípade vtedy 19-ročného mladíka, ktorý chcel pohladkať hada, no ten ho uhryzol do malíčka. Mladík zvracal, bol malátny a opuchnutý. Pomohlo mu antisérum podané v jednej z košických nemocníc. Šlo o vretenicu severnú, ktorá je jediným na Slovensku žijúcim jedovatým hadom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona