Neuveriteľná smrť: Vydala sa z lásky, rodina ju za to ukameňovala na smrť!

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 18:20 • 2 min
Neuveriteľná smrť: Vydala sa z lásky, rodina ju za to ukameňovala na smrť!

ISLAMABAD - Mladú Pakistanku ukameňovali dnes na smrť členovia vlastnej rodiny za to, že sa vydala za muža, ktorého si sama vybrala.

slovakia

left justify in out

K ukameňovaniu došlo pred budovou najvyššieho provinčného súdu v meste Láhaur na východe Pakistanu, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.
     

Farzáneh Ikbálová (25) si v januári tohto roku napriek vôli svojich rodičov vybrala za manžela muža, ktorého milovala. 
     

Na útoku sa podieľalo približne 20 osôb vrátane jej otca, bratov a ďalších príbuzných, a tiež jej bývalý snúbenec. Mladú ženu a jej manžela napadli palicami a tehlami pred prizerajúcim sa davom. Po prevoze do nemocnice ju vyhlásili za mŕtvu. 
     

Polícia zatkla len otca ukameňovanej ženy, ostatným páchateľom sa podarilo utiecť. 
     

Otec zavraždenej už predtým podal na jej manžela žalobu za únos, voči čomu sa pár odvolal. 
     

Striktne konzervatívna islamská spoločnosť v Pakistane považuje slobodný výber manžela zo strany dcér za ťažký prehrešok.
     

Podľa ľudskoprávnych organizácií každoročne dôjde v krajine k zabitiu približne 1500 žien, ktoré sa vzpriečia tradícii vopred dohodnutého sobáša. Páchatelia však zostávajú často nepotrestaní, pretože využívajú trhliny v tamojšom zastaranom a komplikovanom právnom systéme, ktorý umožňuje rodinám omilostiť vrahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies