Neuveríte vlastným očiam: Takto automobilky skladujú nepredané autá!

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 16:22 • 2 min
Neuveríte vlastným očiam: Takto automobilky skladujú nepredané autá!

LONDÝN – Ľudia majú stále menší záujem o nové autá a napriek tomu ich fabriky vyrábajú toľko, akoby si takmer každý obyvateľ planéty chce kúpiť rovno dve. Kam idú nepredané autá a aký je ich osud?

slovakia

left justify in out

Obrovská nadprodukcia automobilového priemyslu, ktorá nezohľadňuje dopyt na trhu sa odzrkadlila po celom svete. Automobilky musia vozidlá, ktoré nepredajnú ukladajú na tzv. „cintoríny nových áut“, ktoré sa nachádzajú na celom svete.

 

Na cintorínoch stoja tisíce nový vozidiel, ktoré postupom času strácajú na hodnote, pretože sa o ne nikto nestará. Automobilky ročne vyrábajú tisíce áut, ktoré nie že nikto nekupuje, ale už ich nemajú kam odkladať, a preto nakupujú obrovské pozemky, kde ich skladujú.

 

Čo sa s takýmito auta potom deje? Nepredané autá sa do 2 rokov znehodnotia tak, že ich musia zošrotovať. Niektoré automobilky presúvajú svoje autá do Číny, kde však rovnako ako v ich domovskej krajine, budú uskladnené na „cintoríne“, pretože si ich nikto nemôže dovoliť.

 

Sheernes, Veľká Británia

 

img

 

Sunderland, Veľká Británia

 

img

 

img

 

Swindon, Veľká Británia

 

img

 

Avonmouth, Veľká Británia

 

img

 

img

 

Bicester, Veľká Británia

 

img

 

Baltimore, USA

 

img

 

Valencia, Španielsko

 

img

 

img

 

img

 

Petrohrad, Rusko

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies