Neuveríte, čo našla doma na posteli: Obrovské osie hniezdo!

NETKY.SK • 28 August 2014, 09:14 • 2 min
Neuveríte, čo našla doma na posteli: Obrovské osie hniezdo!

LONDÝN - Odstránenie osieho hniezda s vyše 5000 osami z postele v rodinnom dome označil likvidátor škodcov z anglického Hampshire za najnezvyčajnejšiu prácu, akú počas svojich 45 rokoch praxe vykonal.

slovakia

left justify in out

Spravodajská stanica BBC v stredu informovala, že 91-centimetrové hniezdo objavila majiteľka domu v obci St. Cross neďaleko Winchesteru v nevyužívanej hosťovskej izbe, kde zostalo otvorené malé okno. Jeho likvidátor John Birkett sa domnieva, že ho osy stavali najmenej tri mesiace a "odviedli úžasnú prácu". Pri zväčšovaní svojho hniezda rozžuli aj vankúše a matrac postele. 
      

"Hniezdo sa rozpadlo na dve časti a ja som nikdy nevidel toľko ôs, hoci túto prácu robím už 45 rokov," citovala ho BBC. "Musel som ísť do izby a zatvoriť dvere, inak by boli zaplnili dom." Nastriekať osy sprejom a zlikvidovať ich hniezdo mu trvalo asi dve hodiny. Povedal, že by bolo "mimoriadne nebezpečné", ak by sa o  ho bola majiteľka domu pokúsila odstrániť sama.  
      

Osy si zvyčajne stavajú hniezdo s priemerom asi 20-30 cm, bežne v ňom žije do 2000 jedincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies