Neutrálne Švajčiarsko komentovalo útok na Sýriu

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 16:54 • 2 min
Neutrálne Švajčiarsko komentovalo útok na Sýriu

ZURICH - Spojené štáty, Veľká Británia a Francúzsko, mali čakať na výsledky overovania OPCW, namiesto náhlych útokov na Sýriu. Takýto názor vyjadril šéf Federálneho ministerstva obrany, športu a ochrany obyvateľstva Švajčiarska - Guy Parmelin.

slovakia

left justify in out

"OSN poslala do Sýrie odborníkov na chemické zbrane. Táto misia je schopná identifikovať možné použitie chemických zbraní," vyhlásil Parmelin pre vydanie Blick.
   

Parmelin taktiež dodal, že Švajčiarska vláda trvá na návrate k rokovaciemu stolu. Jeho názor zdieľa aj vedúci spolkového ministerstva zahraničných vecí Švajčiarska Ignazio Cassis. On vyhlásil pre magazín Nure Zurcher Zeitung am Sonntag, že neexistuje žiaden dôkaz o používaní zakázaných látok zo strany sýrskej vlády. 
   

V súvislosti s týmto Cassis pripomenul, že vo svete už boli rozpútané vojny pod falošnou zámienkou, ako napríklad v Iraku. Ako povedal šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov, Spojené štáty a ich spojenci zaútočili na Sýriu pred príchodom expertov OPCW, aby zabránili ich práci. 
     

Špecialisti ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán navštívili miesto údajného incidentu a nezistili žiadne stopy toxínov. V miestnych nemocniciach, podľa informácií ruského Centra, nie sú ani žiadni pacienti s príznakmi charakteristickými pre toxické latky. 
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona