Neustädter zo Schalke by mohol hrať za Rusko

NETKY.SK • 22 December 2015, 18:26 • 2 min
Neustädter zo Schalke by mohol hrať za Rusko

MOSKVA - Ruskú futbalovú reprezentáciu by mohol posilniť stredopoliar Roman Neustädter z nemeckého klubu Schalke 04 Gelsenkirchen.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Sport Express. Dvadsaťsedemročný hráč sa údajne ocitol na úzkom zozname potenciálnych kandidátov, ktorí by v prípade získania ruského občianstva mohli reprezentovať tamojšiu "zbornú".


Neustädtera videli v utorok prechádzať sa ulicami Moskvy, čo iba podporilo tieto špekulácie. "Som tu na dovolenke. S nikým sa o ničom nechcem rozprávať. Moja cesta nijako nesúvisí s ruským národným tímom," povedal pre Sport Express.


Roman Neustädter sa narodil v ukrajinskom Dnepropetrovsku. Jeho otec Peter, známy predovšetkým z pôsobenia v Karlsruhe či Mainzi, vtedy hájil farby tamojšieho Dnipra. Otec Romana Neustädtera sa narodil v dnešnom Kirgizsku a reprezentoval Kazachstan. Neustädterovci sú pôvodom povolžskí Nemci, ktorých v Rusku a Kazachstane dodnes žije okolo 600-tisíc.


Rusi budú súpermi Slovákov v základnej B-skupine na budúcoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies