Neúspešný afganský žiadateľ o azyl deportovaný z Nemecka spáchal samovraždu

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 15:54 • 2 min
Neúspešný afganský žiadateľ o azyl deportovaný z Nemecka spáchal samovraždu

KÁBUL - Neúspešný afganský žiadateľ o azyl, deportovaný 4. júla z Nemecka do vlasti, si vzal v Kábule život. V stredu o tom informovali nemenovaní afganskí predstavitelia poverení záležitosťami migrácie.

slovakia

left justify in out

Mahmúdí, 23-ročný rodák zo severnej provincie Balch, spáchal samovraždu v hoteli v afganskom hlavnom meste. Mladík sa zabil v utorok, dodali podľa tlačovej agentúry DPA predstavitelia v Kábule. Mahmúdího donútili vrátiť sa do Afganistanu po tom, čo strávil v Nemecku osem rokov, uviedol jeden z predstaviteľov.

 

Patril k 69 neúspešným afganským uchádzačom o azyl, ktorých nútene vrátili do Afganistanu minulý týždeň. Nemecký minister vnútra Horst Seehofer v utorok poznamenal, že 69 ľudí vrátili do Afganistanu zhodou okolností práve na jeho 69. narodeniny, ale dodal, že sa to nestalo na jeho príkaz. Seehofer je kľúčovým zástancom sprísnenia nemeckého prisťahovaleckého zákona, čo v posledných týždňoch priviedlo vládu takmer až na pokraj pádu, keďže ju rozhádala práve táto otázka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona