Neupauer: Anton Srholec miloval ľudí, dokázal im dať všetko

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:56 • 2 min
Neupauer: Anton Srholec miloval ľudí, dokázal im dať všetko

BRATISLAVA - Slovensko v osobe Antona Srholca stratilo človeka, ktorý sa nestal prezidentom, nešiel na politické barikády, ale bol pri každom človeku.

slovakia

left justify in out

Takto reagoval na úmrtie kňaza Antona Srholca predseda občianskeho združenia (OZ) Nenápadní hrdinovia František Neupauer.

 

"Bol to človek, ktorý veľmi, veľmi miloval ľudí. Bolo na ňom cítiť, že má rád ľudí, že sa s nimi stretne a dokáže im dať všetko," uviedol pre TASR Neupauer. Ako veľmi silnú u Srholca vnímal bezhraničnú lásku voči ľuďom a taktiež vernosť katolíckej cirkvi, viere a rehoľnému povolaniu napriek príkoriam.

 

Podľa jeho slov sa Srholec nebál hovoriť otvorene, zastať sa nespravodlivo stíhaných. "Bol medzi prvými, ktorý sa začal venovať bezdomovcom a tým, ktorí boli odkázaní na pomoc druhým, nezištne láskou a zodpovednosťou," dodal Neupauer.

 

Kňaz a salezián Anton Srholec zomrel dnes vo veku 86 rokov. Srholcovi približne pred rokom diagnostikovali nádor na pľúcach. Rehoľa Saleziánov don Bosca informovala, že Srholec zomrel po 68 rokoch rehoľného života, z ktorých 45 bol kňazom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies