Neuhradené faktúry sú vážny problém, firmu môžu aj položiť

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 12:06 • 2 min
Neuhradené faktúry sú vážny problém, firmu môžu aj položiť

BRATISLAVA - Neuhradené faktúry často predstavujú väčšiu hrozbu než firmy nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí predpokladajú.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov spoločnosti Euler Hermes tvoria 20 - 40 % podiel na aktívach spoločnosti. V prípade platobnej neschopnosti predstavujú čistú stratu a môžu firmu aj položiť.

 

Podľa Petra Mucinu zo spoločnosti Euler Hermes, pri zodpovednom podnikaní je preto dôležité myslieť aj na poistenie pohľadávok. Chráni pred rizikom neuhrádzania faktúr zo strany odberateľov či tretích strán. V SR poisťuje pohľadávky len 3 - 4 % podnikateľských subjektov, v rozvinutých západoeurópskych krajinách je to päťnásobne viac.

 

Ako tvrdí Mucina, poistenie pohľadávok je vhodné pre takmer každý typ spoločnosti – od menších s ročným obratom 100.000 – 200.000 eur až po veľké nadnárodné korporácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona