Neuhádnete, čo pomenovali po Leonardovi DiCapriovi: Keď to zistil, ihneď si vymenil profilovú fotku

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 12:53 • 2 min
Neuhádnete, čo pomenovali po Leonardovi DiCapriovi: Keď to zistil, ihneď si vymenil profilovú fotku

Leonardo DiCpario má svojho menovca.

slovakia

left justify in out

Obľúbený americký herec Leonardo DiCaprio je známy svojimi ekologicky orientovanými aktivitami. Okrem toho, že vlastní nadáciu na záchranu divej zvery a ochraňuje práva domorodých obyvateľov Ameriky, bojuje aj proti priemyslu vyrábajúcemu palmový olej, ktorý kvôli pestovaniu paliem bezhlavo odlesňuje veľké plochy pralesa. Je zároveň bojovníkom proti globálnemu otepľovaniu a pomocou rôznych aukcií sa mu podarilo získať 40 miliónov dolárov, ktoré uplatnil na ochranu životného prostredia. Niet sa preto čočudovať, že sa biológovia rozhodli preukázať veľkú poctu práve jemu.

 

Napriek tomu, že vývoj a ľudské poznanie je skutočne už veľmi ďaleko, stále o našej Zemi nevieme všetko. Dôkazom by mohol byť aj posledný objav výskumníkov, ktorí v Malajzii objavili nový druh vodného chrobáka. Nazvali ho Grouvellinus leonardodicaprioi.

 

Vedci však chrobáka po hercovi nepomenovali preto, že by sa na neho podobal. Ich cieľom bolo vyzdvihnúť myšlienku, že aj tie najmenšie stvorenia žijúce na svete sú dôležité. Vďaka slávnemu menu teda na malého chrobáčika strhli veľkú pozornosť.

 

Keď sa samotný herec o tejto veci dozvedel, neváhal a okamžite si vymenil profilovú fotografiu na sociálnej sieti, kam si umiestnil práve tohoto chrobáka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies