Neuerovi viac vyhovuje taktika Bayernu pod vedením Guardiolu

NETKY.SK • 29 Október 2013, 13:42 • 2 min
Neuerovi viac vyhovuje taktika Bayernu pod vedením Guardiolu

MNÍCHOV - Nemeckému futbalovému brankárovi Manuelovi Neuerovi vyhovuje viac taktika súčasného trénera Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu, ako jeho predchodcu Juppa Heynckesa. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Guardiola prevzal bavorský tím po úspešnom Heynckesovi pred začiatkom sezóny. Držanie lopty s kvalitnou medzihrou boli pre Španiela, ktorý vyhral s Barcelonou 14 trofejí za štyri roky, vždy prioritou.

"Pod Guardiolom sa snažíme hrať s loptou a častejšie ju máme pod kontrolou namiesto dlhých nakopávaných lôpt dopredu," povedal Neuer pre magazín Sport Bild. "V minulej sezóne sa často stalo, že sme hrali na istotu a hľadali vpredu útočníka na vysoké lopty. Teraz sa s loptou viac hráme. Hráme odzadu a hráči ma častejšie vyhľadávajú pomocnými prihrávkami, ako predtým. Pre mňa je to jednoduchšie lebo som zapojený do hry." 

Bayern prežíva pozoruhodný štart v Guardiolovej prvej sezóne, keď ešte neprehral ani v jednej z troch súťaží. Bavori sú na čele nemeckej Bundesligy o bod pred Borussiou Dortmund a Bayerom Leverkusen. Bayern vedie aj svoju skupinu v Lige majstrov.

Neuer inkasoval v desiatich ligových kolách šesť gólov a iba jeden v troch dueloch Ligy majstrov. Bayern sa v tejto sezóne pokúsi ako prvý klub vôbec obhájiť titul v novodobej ére LM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies