Neuer a Serena Williamsová podľa AIPS najlepší v roku 2014

NETKY.SK • 30 December 2014, 12:12 • 2 min
Neuer a Serena Williamsová podľa AIPS najlepší v roku 2014

LAUSANNE - Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer a americká tenistka Serena Williamsová boli podľa bilančnej ankety Medzinárodnej asociácie športovej tlače (AIPS) najlepšími športovcami v roku 2014. Do hlasovania sa zapojili novinári z 91 krajín vrátane Slovenska.

slovakia

left justify in out

Gólman Bayernu Mníchov a nemeckej reprezentácie Manuel Neuer zvíťazil so ziskom 601 hlasov pred švajčiarskym tenistom Rogerom Federerom (537) a portugalským futbalistom Cristianom Ronaldom (518). Výraznejší rozdiel bol v kategórii žien, svetová tenisová jednotka Serena Williamsová dostala 843 hlasov. Na druhej a tretej priečke sa umiestnili zástupkyne zimných športov, biatlonistka Daria Domračevová z Bieloruska (483) a nórska bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová (473). 

 

Medzi kolektívmi jednoznačne dominoval národný futbalový výber Nemecka, za ktorý hlasovalo 1562 športových žurnalistov. Strieborný stupienok obsadil španielsky futbalový klub Real Madrid (489) a bronzový mužská tenisová reprezentácia Švajčiarska (310). 

 

Najlepšie priestory a služby pre novinárov poskytli futbalové majstrovstvá sveta v Brazílii, najviac sa pozdávali 757 hlasujúcim. Zimné olympijské hry v Soči ocenilo 626 novinárov a tenisový turnaj Wimbledon 438. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies