Netvor už nechce obnovu konania v kauze vraždy Mišenku

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:09 • 2 min
Netvor už nechce obnovu konania v kauze vraždy Mišenku

BRATISLAVA/PEZINOK - Špecializovaný trestný súd mal dnes rozhodovať o tom, či povolí obnovu konania Róbertovi Trajkovovi alias Netvorovi, ktorý je odsúdený na štvrťstoročie za vraždu podnikateľa Jozefa Mišenku.

slovakia

left justify in out

Napokon nebolo o čom. "Odsúdený Trajkov zobral späť návrh na povolenie obnovy konania," informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Trajkov svoj teraz už stiahnutý návrh opieral o žiadosť, aby súd v obnovenom konaní vypočul Viliama M., ktorý je strýkom obete. Viliam M. bol v kauze tiež obžalovaný, ale súd ho oslobodil. Na súdnom procese sa nezúčastnil, pretože bol na úteku. Teraz je však už vo väzbe na Slovensku po tom, ako ho zadržali vo Venezuele a 7. februára eskortovali do domoviny.

Meno Trajkova alias Netvora figuruje v medializovaných mafiánskych zoznamoch v skupine sýkorovcov. Aktuálne vystupuje ako poškodený v kauze so skupinou piťovci. Podľa žalobcu v tejto kauze časť obžalovaných na príkaz údajného bosa Juraja O. alias Piťa zariadili koncom marca 2010 v Trnave výbuch vozidla BMW a rodinného domu Róberta Trajkova. Počas tej istej noci údajne podpálili ďalšie auto a dvor domu, ktoré patrili jeho spolupracovníkom. Svedkovia v kauze tvrdia, že dôvodom boli lokálne trnavské spory piťovcov so sýkorovcami. 

Najvyšší súd v prípade vraždy topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku potvrdil koncom januára verdikt Špecializovaného trestného súdu z júna minulého roka. V ňom padlo doživotie pre 38-ročného Ivana Skalického z Hlohovca, ktorý bol už v minulosti odsúdený za vraždu, a traja muži (40-ročný Milan Pavlovič z Topoľčian, 31-ročný Róbert Trajkov z Trnavy a 26-ročný Ronald Mišech z Hlohovca) dostali po 25 rokov väzenia. Spomínaného strýka obete, 55-ročného Viliama M. z Topoľčian, ktorý podľa žalujúceho prokurátora vraždu financoval, súd oslobodil. Senát tvrdil, že tento skutok sa nepodarilo preukázať. 
Podnikateľa Jozefa Mišenku zavraždili 20. júla 2010 po ôsmej ráno. Útočník do vozidla Mercedes vystrieľal približne 30 rán zo samopalu. Prokurátor to označil za typickú mafiánsku popravu a podľa neho sa preukázalo, že na nej svoj podiel mali všetci obžalovaní ako organizovaná skupina. Súd tiež uznal organizovanú skupinu a sudca podotkol, že rozhodli výpovede svedkov Michala P., Petra D. a taxikára Ronalda K. Tvrdenia utajeného svedka, ktorého spochybnila obhajoba i obžalovaní, súd bral do úvahy iba minimálne. 

Strelcom bol údajne istý Goran z Macedónska, ktorý pálil z auta Škoda Octavia. Auto šoféroval Mišech. Vozidlo sa neskôr našlo zhorené v rekreačnej oblasti Duchonka. Vo vraku auta bolo ohorené torzo československého samopalu vzor 58 s odstráneným výrobným číslom. Nábojnice z miesta streľby mohli pochádzať z takejto zbrane. Súd ďalej považoval za preukázané, že vraždu si objednal za nezistenú sumu podnikateľ Pavlovič z Topoľčian. Objednal si ju u Skalického a Trajkova, zvaného Netvor. Na vražde sa podieľal Mišech aj tým, že zabezpečil vražednú zbraň. Podľa informácií polície Goran je občan Macedónska, ale tento balkánsky štát ho i napriek úsiliu slovenskej justície nevydal na stíhanie do cudziny. 

Mišecha odsúdili aj za drogový zločin, pretože v jeho dome sa našlo zariadenie na výrobu marihuany a väčšie množstvo rastlín i sušiny konope siateho. S týmto drogovým deliktom súvisí stíhanie Skalického za zločin krivej výpovede a krivej prísahy. Nepravdivo vypovedal, aby chránil komplica. Proces sledovali príbuzní obete i obžalovaných, vrátane matky zavraždeného Jozefa Mišenku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies