Netradičný inzerát v Japonsku: Pre podporu turizmu hľadajú nindžov na plný úväzok

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 09:30 • 2 min
Netradičný inzerát v Japonsku: Pre podporu turizmu hľadajú nindžov na plný úväzok

TOKIO - Podpora cestovného ruchu môže mať aj netradičnú podobu. Svedčí o tom najnovší inzerát prefektúry Aiči v centrálnom Japonsku. Hľadá totiž nindžov na plný úväzok, ktorí dokážu urobiť aj premety vzad. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Nindžovia boli majstrami v bojovom umení šinobidžucu (šinobi - vkrádať sa), dnes známom ako nindžucu. Toto umenie v sebe zahŕňalo rôzne druhy boja, či už so zbraňami alebo holými rukami, techniky nenápadného pohybovania sa v krajine, a tiež rôzne remeslá, spev či tanec.

 

Majstri v bojovom umení by mali vystupovať na hrade Nagoja. Budú predvádzať bojové techniky, ale aj akrobatické kúsky a pózovať turistom pri fotografovaní. Úspešní uchádzači získajú ročný kontrakt s mesačným platom 180.000 jenov (1426,65 eura) plus odmeny, uviedol Satoši Adači, ktorý má v regióne na starosti propagáciu cestovného ruchu.

 

Podľa inzerátu ideálny kandidát by mal byť komunikatívny, mal by si "užívať" pozornosť verejnosti, aj keď pôvodní nindžovia boli vycvičení na "špionážne účely", teda na prácu v utajení. Okrem japončiny je znalosť cudzích jazykov, najmä angličtiny, je vítaná a tiež schopnosť urobiť premet vzad sú podmienkou, rovnako ako ovládanie základných tanečných krokov.

 

Úspešných kandidátov čaká mesačný výcvik. Prefektúra prijíma prihlášky do 22. marca, uchádzači, a je jedno či muži alebo ženy, musia mať viac ako 18 rokov. Na národnosti nezáleží, ale musia vedieť po japonsky.

 

Tento inzerát ukazuje, že lokálne samosprávy v Japonsku sa už začali pripravovať na Olympijské hry v Tokiu v roku 2020 a očakávajú zvýšený prílev turistov už pár rokov pred olympiádou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies