Netradičnú autobusovú zastávku v tvare dáždnika postavili občania svojpomocne

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 14:38 • 2 min
Netradičnú autobusovú zastávku v tvare dáždnika postavili občania svojpomocne

HUSINÁ – Netradičnú autobusovú zastávku v tvare dáždnika vybudovali v uplynulom období v obci Husiná v okrese Rimavská Sobota. Podľa slov starostu Petra Fazekaša jej výstavba nadmerne nezaťažila obecný rozpočet, keďže práce vykonali svojpomocne.

slovakia

left justify in out

„Na internete som hľadal autobusové zastávky, chcel som nejakú špeciálnu. Takúto, v tvare dáždnika som našiel v jednom ruskom meste,“ priblížil starosta svoju inšpiráciu s tým, že práce odviedli miestni obyvatelia. „Kováčske práce, zváranie a práce s plechom urobil môj otec. Ostatné práce vykonali naši obecní robotníci a jeden miestny murár,“ dodal.

 

Okrem novej zastávky investovali v Husinej počas posledných mesiacov aj do výstavby a rekonštrukcie komunikácií pre peších. Na jar postavili nový chodník s kanalizáciou v dĺžke 293 metrov za zhruba 57.000 eur a v súčasnosti budujú druhú vetvu smerom na susedné Veľké Dravce. V pláne majú tiež rekonštrukciu ďalšieho chodníka v centre dediny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies