Netradičná kampaň o prevencii proti kriminalite pomôže deťom aj rodičom

NETKY.SK • 28 Júl 2012, 12:51 • 2 min
Netradičná kampaň o prevencii proti kriminalite pomôže deťom aj rodičom

Netradičná kampaň o prevencii proti kriminalite pomôže deťom aj rodičom - Krimi Otvorenie výstavy 30 plagátov pod názvom Viete, čo teraz robí vaše dieťa ? a ktoré vytvorili žiaci z troch slovenských škôl úžitkového výtvarníctva sa uskutočnilo v piatok 27.

slovakia

left justify in out

img

Otvorenie výstavy 30 plagátov pod názvom Viete, čo teraz robí vaše dieťa ? a ktoré vytvorili žiaci z troch slovenských škôl úžitkového výtvarníctva sa uskutočnilo v piatok 27.júla v priestoroch Caraffovej väznice v Prešove. Ako pre TASR uviedla Nadežda Šindlerová z Informačného centra na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality v Košiciach, plagáty sú tematicky zamerané na alkohol a drogy medzi mládežou, gamblerstvo, závislosť na sociálnych sieťach a obchod s ľuďmi a výstava je zorganizovaná ktoré v rámci komunikačnej kampane Ministerstva vnútra (MV) Slovenskej republiky. Výstavu otvoril riaditeľ odboru prevencie kriminality MV SR Jozef Halcin. Výstava by mala byť v tomto priestore umiestnená dva týždne. Keďže zámerom je osloviť široké vrstvy obyvateľstva, zamýšľajú ju organizátori postupne inštalovať vo veľkých nákupných centrách po celej Slovenskej republike. Pracovníci Informačného centra na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality Košice budú zároveň na týchto miestach prezentovať problematiku obchodovania s ľuďmi a distribuovať publikáciu. „Pri príležitosti otvorenia výstavy bola do života uvedená publikácia Viete, čo teraz robí vaše dieťa?, ktorú pripravilo Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality Košice, pracovisko kancelárie Ministra vnútra Slovenskej republiky ako jednoduchého poradcu pre rodičov pri rozpoznávaní znakov drogovej či alkoholovej závislosti svojho dieťaťa, zároveň ako varovanie pred nástrahami obchodovania s ľuďmi,“ povedala Šindlerová. Brožúra obsahuje príbehy detí a mladých ľudí, ktorí prepadli drogovej či alkoholovej závislosti, alebo sa stali obeťami novodobých otrokárov. Čitateľ v nej nájde aj konkrétnosti o tom, ako sa premietajú jednotlivé závislosti do trestnej činnosti mládeže. Obsahuje tiež rady lekárov a psychológov, ako rodič najjednoduchšie spozná znaky v správaní a na tele dieťaťa, ktoré naznačujú požívanie návykových látok. Kampaň MV má byť podľa nej tak trochu sondou do svedomia rodičov, aby v záplave každodenných povinností nezabúdali sledovať kroky svojich ratolestí a včas podchytili signály vybočenia z normálu. „Začiatkom tohto roka sme oslovili k spolupráci tri školy vzdelávacie inštitúcie - Školu úžitkového výtvarníctva Jozefa Vydru v Bratislave, Školu úžitkového výtvarníctva na Jakobyho ulici v Košiciach a Školu úžitkového výtvarníctva v Ružomberku. Žiaci najvyšších ročníkov sa následne pustili do tvorby plagátov na tému Viete, čo teraz robí vaše dieťa? Na prelome februára a marca sme usporiadali výstavy prác na verejne dostupných priestranstvách – obchodných centrách a verejnosť hlasovala o najvýstižnejšom stvárnení témy,“ doplnila Šindlerová a zdôraznila, že následne odborná komisia vybrala zo 60 plagátov najlepší. Odborníci sa jednoznačne zhodli na plagáte Patrika Garaya v minimalistickom poňatí – Chlapec s cukríkom. 18.októbra bude výstava nainštalovaná v Košiciach. Na tento deň pripadá Európsky deň boja proti obchodovaniu s ľuďmi.             

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies