Neter Mariny Le Penovej sa rozhodla nekandidovať za stranu svojej rodiny

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 08:32 • 2 min
Neter Mariny Le Penovej sa rozhodla nekandidovať za stranu svojej rodiny

BRUSEL - Francúzska politička a poslankyňa Národného zhromaždenia za Národný front (FN) Marion Maréchalová-Le Penová by mala v stredu oznámiť, že sa už nebude uchádzať v mene tejto strany o poslanecký post v júnových parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

Maréchalová-Le Penová (27) je vnučkou zakladateľa FN Jeana-Marie Le Pena a neterou neúspešnej uchádzačky o prezidentský post Mariny Le Penovej. V parlamentných voľbách z roku 2012 sa vo veku 22 rokov stala najmladšou poslankyňou v histórii Francúzska. Zastupovala departement Vaucluse na juhovýchode krajiny.

 

V regionálnych voľbách v roku 2015 bola líderkou Národného frontu v regióne Provence-Alpes-Côte d'Azur a získala šesťročný poslanecký mandát aj pre tento región. Informácie o tom, že tretia politička z rodinného klanu Le Penovcov sa chce vzdať nielen miesta na kandidátke FN v júnových voľbách, ale má úmysel zriecť sa aj funkcie v regionálnej rade Provence-Alpes-Côte d'Azur, dnes večer vo svojom internetovom vydaní priniesli denníky Le Monde a Le Figaro.

 

Podľa Le Monde za týmto rozhodnutím stoja najmä súkromné dôvody. Podľa francúzskych médií Maréchalová-Le Penová už o svojom rozhodnutí informovala vedúcich predstaviteľov FN ako aj svoju tetu Marine Le Penovú, ktorá povedie stranu v kampani do parlamentných volieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies