Netanjahu: Židovské obete parížskeho útoku pochovajú v Izraeli

NETKY.SK • 11 Január 2015, 16:44 • 2 min
Netanjahu: Židovské obete parížskeho útoku pochovajú v Izraeli

JERUZALEM - Telá štyroch židovských obetí piatkového útoku na supermarket s kóšer potravinami v Paríži prevezú do Izraela, informoval dnes prostredníctvom vyhlásenia vydaného v Paríži izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

slovakia

left justify in out

Pohreb sa uskutoční zrejme v utorok. Netanjahu nariadil, aby izraelské vládne úrady poskytli rodinám obetí všemožnú pomoc pri organizovaní prevozu tiel do Izraela. 
      

Páchateľom útoku na supermarket bol islamista afrického pôvodu Amédy Coulibaly, ktorý vo štvrtok - deň pred piatkovou rukojemníckou drámou - na juhoparížskom predmestí Montrouge smrteľne zranil mladú policajtku a vážne zranil jej kolegu. Okrem toho v stredu vo Fontenay-aux-Roses postrelil mladého muža pri bežeckom tréningu. 
      

Priamo z obchodu sa Coulibaly skontaktoval s redakciou spravodajskej televízie BFMTV, prostredníctvom ktorej pohrozil, že zabije ďalších rukojemníkov, ak polícia zaútočí na Chérifa a Saida Kouachiovcov - dvojicu páchateľov útoku v redakcii Charlie Hebdo, ktorí sa po dvoch dňoch na úteku v piatok skryli v tlačiarni v priemyselnom parku v obci Dammartin-en-Goele. Coulibaly priznal, že koordinoval svoje útoky s Kouachiovcami. 
      

Elitné policajné jednotky všetkých troch útočníkov v piatok podvečer pri takmer simultánnej akcii usmrtili.
      

Ich útoky si vyžiadali životy 17 ľudí - 15 mužov a dvoch žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies