Netanjahu z bezpečnostných dôvodov odložil návštevu Nemecka

NETKY.SK • 7 Október 2015, 13:56 • 2 min
Netanjahu z bezpečnostných dôvodov odložil návštevu Nemecka

BERLÍN - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu zrušil kvôli nárastu napätia na okupovaných územiach svoju štvrtkovú cestu do Nemecka.

slovakia

left justify in out

Agentúre Reuters to oznámil nemecký vládny zdroj. Zrušenie návštevy vzhľadom na bezpečnostnú situáciu v Izraeli potvrdili aj nemenované zdroje tamojšej vlády.


Od minulého štvrtka prišli o život štyria Izraelčania, ktorí zahynuli pri útoku nožom alebo streľbe z idúceho auta. Zo všetkých sú podozrievaní militantní Palestínčania.


Polícia v súvislosti s útokmi zastrelila jedného nožom vyzbrojeného Palestínčana a zatkla piatich členov radikálneho hnutia Hamas, ktorí sú podozriví zo zastrelenia manželského páru židovských osadníkov.


Od nedele, keď sa vystupňovali násilnosti Palestínčanov a následne aj odveta izraelských bezpečnostných zložiek, prišli na okupovanom západnom brehu rieky Jordán (v Predjordánsku) o život dvaja Palestínčania, z nich jeden bol tínedžer. Ďalšieho Palestínčana podozrivého z útoku na izraelského tínedžera smrteľne zranila polícia v Jeruzaleme.


Izraelská polícia dnes informovala o ďalšom útoku v Jeruzaleme: spáchala ho Palestínčanka, ktorá nožom do chrbta zasiahla Izraelčana. Incident sa odohral v jeruzalemskom Starom meste na známej ulici Via Dolorosa.


Mužovi sa po útoku podarilo vytiahnuť strelnú zbraň a ženu postreliť. Obaja z incidentu vyviazli so zraneniami - muž je zranený ľahko, zatiaľ čo Palestínčanka utrpela vážne zranenie, oznámila izraelská polícia.


V reakcii na palestínske protesty a násilnosti izraelský premiér Benjamin Netanjahu začiatkom tohto týždňa nariadil vyslať do východného Jeruzalema a Predjordánska policajné a armádne posily, ktoré dostali rozkaz "zasiahnuť tvrdo proti vrhačom kameňov a zápalných fliaš".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies