Netanjahu vyhlásil, že vystúpi v Kongrese USA napriek výzvam, aby cestu odvolal

NETKY.SK • 10 Február 2015, 08:13 • 2 min
Netanjahu vyhlásil, že vystúpi v Kongrese USA napriek výzvam, aby cestu odvolal

JEERUZLEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes na predvolebnom zhromaždení vyhlásil, že navštívi USA a prehovorí začiatkom marca v americkom Kongrese napriek výzvam, aby celú cestu či aspoň svoje vystúpenie zrušil.

slovakia

left justify in out

"V Mníchove sa formuje zdá dohoda s Iránom, ktorá ohrozí existenciu Izraela... Preto som odhodlaný ísť do Washingtonu a prezentovať tam izraelský postoj pred členmi Kongresu a americkým ľudom." 
      

Jeho plánované vystúpenie v Kongrese krátko pred marcovými voľbami v Izraeli vyvolalo rozruch v Izraeli, kde ho opozícia vyzývala na zrušenie cesty, i v USA. Prezident Barack Obama sa vyjadril, že sa s ním pri tejto návšteve vzhľadom na nadchádzajúce voľby nestretne.
      

Izraelského premiéra pozval do Kongresu republikánsky predseda Snemovne reprezentantov John Boehner, ktorý svoje pozvanie vopred s Bielym domom nekonzultoval. To nahnevalo vládu prezidenta Obamu, ktorý je demokrat, informovala agentúra AP.
      

Netanjahu dnes zdôraznil, že napriek názorovým rozdielom zostávajú americko-izraelské vzťahy pevné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies