Netanjahu vyčítal Putinovi predaj raketového systému Iránu

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 09:35 • 2 min
Netanjahu vyčítal Putinovi predaj raketového systému Iránu

MOSKVA/BERLÍN - Ruský prezident Vladimir Putin ubezpečil dnes izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, že jeho rozhodnutie dodať Iránu protiraketový systém S-300 nepredstavuje žiadnu hrozbu pre židovský štát. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Systém S-300 je čisto obranná zbraň, "a preto nepredstavuje žiadnu hrozbu pre Izrael a ostatné krajiny Blízkeho východu", uviedol podľa Kremľa ruský prezident v telefonickom rozhovore s izraelským premiérom.

Šéf Kremľa vydal v pondelok dekrét, ktorým zrušil zákaz predaja raketového systému S-300 Iránu, čo vyvolalo negatívne reakcie nielen v Izraeli, ale aj v iných častiach sveta.

 

Svoje "veľké znepokojenie" nad rozhodnutím Moskvy vyjadril dnes Putinovi osobne aj izraelský premiér, podľa ktorého dodávka tohto zbraňového systému "len podporí agresiu Iránu v oblasti a ešte väčšmi oslabí stabilitu na Blízkom východe".

 

Predaj systému S-300 Teheránu je podľa Netanjahua priamym dôsledkom "nebezpečnej jadrovej dohody", ktorú s Iránom uzavrelo šesť svetových mocností. Práve v súvislosti s ňou sa Netanjahu Putina dnes opýtal, či ešte stále môže niekto tvrdiť, že táto dohoda prispeje k posilneniu bezpečnosti na Blízkom východe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies