Netanjahu vrátil Spojeným štátom tvrdú kritiku

NETKY.SK • 29 Október 2014, 14:48 • 2 min
Netanjahu vrátil Spojeným štátom tvrdú kritiku

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vyhlásil, že osobné útoky proti nemu smerujúce zo Spojených štátov sú vedené iba preto, že "bráni Izrael".

slovakia

left justify in out

Netanjahuove dnešné vyjadrenia v parlamente nasledovali po správe v americkom časopise The Atlantic z tohto týždňa - v nej nemenovaní predstavitelia USA skritizovali izraelského premiéra za jeho politiku výstavby bytov a osád na územiach, na ktoré si nárokujú Palestínčania.
     

Netanjahu podľa agentúry AP dnes povedal, že ľudia, čo naňho útočia, nedbajú na dobré záujmy Izraela a robia tak "len preto, lebo bránim Izrael".
     

Predseda izraelskej vlády sa zaprisahal, že vo svojej politike bude pokračovať aj napriek nátlaku.
     

Po tom, čo americkí predstavitelia nedávno oznámili, že administratíva prezidenta Baracka Obamu minulý týždeň odmietla žiadosti izraelského ministra obrany Mošeho Jaalona stretnúť sa s niekoľkými najvyššími americkými poradcami pre národnú bezpečnosť, začali vznikať obavy z novej krízy v izraelsko-amerických vzťahoch, analyzuje agentúra AP. Toto odmietnutie nasledovalo po negatívnych Jaalonových výrokoch o ministrovi zahraničných vecí Johnovi Kerrym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona