Netanjahu v americkom Kongrese varoval: Irán pohltil štyri krajiny

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 18:33 • 2 min
Netanjahu v americkom Kongrese varoval: Irán pohltil štyri krajiny

WASHINGTON - Irán sa rozmáha a už teraz dominuje vládam v Bagdade, Damasku, Bejrúte a Saná, varoval dnes počas prejavu v americkom Kongrese izraelský premiér Benjamin Netajahu.

slovakia

left justify in out

"A určite bude nasledovať ešte viac," uviedol Netanjahu, ktorého citovala agentúra DPA. "V čase, keď mnohí dúfajú, že sa Irán pripojí k medzinárodnému spoločenstvu, Irán zaneprázdňuje pohlcovanie národov."
     

Príchod izraelského premiéra na spoločné zasadanie oboch komôr amerického Kongresu sprevádzal dlhý potlesk a ovácie. Poslanci ho vítali v stoji a keď prechádzal sálou, podávali si s ním ruky. 
     

Politickí komentátori prirovnali tento spôsob Netanjahuovho prijatia k vítaniu amerického prezidenta Baracka Obamu, keď prichádza predniesť každoročný prejav o stave Únie, konštatovala DPA.
     

Prejav izraelského lídra bojkotovalo 60 demokratov, napísala agentúra Reuters.
     

Netanjahu vystúpil dnes v americkom Kongrese už s tretím prejavom. Viac možností predniesť reč pred americkými zákonodarcami dostal iba bývalý britský premiér Winston Churchill.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona