Netanjahu: Sýria musí byť zbavená chemických zbraní

NETKY.SK • 11 September 2013, 18:12 • 2 min
Netanjahu: Sýria musí byť zbavená chemických zbraní

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes uviedol, že Sýria musí byť zbavená chemických zbraní. Poukázal tiež na to, že svet potrebuje istotu ohľadom potrestania tých, ktorí použijú zbrane hromadného ničenia, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Netanjahu povedal, že Sýria spáchala zločin proti ľudskosti, pričom v dôsledku použitia chemických zbraní zahynuli nevinní civilisti. Dodal, že sýrsky spojenec Irán, s ktorým je Západ v konflikte pre jeho nukleárny program, sleduje, ako bude svet konať.

"Musí byť zaručené, že sýrskemu režimu sú odobrané jeho chemické zbrane," povedal Netanjahu. Ako ďalej povedal, svet sa musí uistiť, že každý, kto použije zbrane hromadného ničenia, za to zaplatí. Odkaz, ktorý dostane Sýria, dostane aj Irán, poznamenal izraelský premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona