Netanjahu: Rusko-izraelská koordinácia v Sýrii je úspešná

NETKY.SK • 15 Január 2016, 09:02 • 2 min
Netanjahu: Rusko-izraelská koordinácia v Sýrii je úspešná

TEL AVIV - Za úspešnú označil izraelský premiér Benjamin Netanjahu rusko-izraelskú vojenskú spoluprácu v rámci koordinačného mechanizmu v Sýrii, informovala dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Netanjahu vo štvrtok v Jeruzaleme povedal, že tento nástroj "funguje bezpečne". "Berieme na vedomie skutočnosť, že každá strana má osobitné záujmy a plánujeme, aby táto koordinácia a absencia konfrontácie pokračovala," dodal izraelský premiér.


Koncom novembra sa Izrael a Rusko dohodli na rozšírení koordinácie v Sýrii. Netanjahu po schôdzke v Paríži s ruským prezidentom Vladimirom Putinom 30. novembra povedal, že sa dohodli "posilniť vojenskú koordináciu s cieľom zabrániť incidentom v širokom meradle".


Netanjahu bol v Moskve ešte 21. septembra. Izraelské médiá uviedli, že cieľom návštevy bolo "zabrániť nedorozumeniam medzi izraelskou armádou a ruskými silami" v Sýrii. Netanjahu povedal, že došlo k vytvoreniu mechanizmu prevencie takýchto incidentov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona