Netanjahu pricestoval na návštevu Moskvy, Putin ocenil bilaterálne vzťahy

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 06:41 • 2 min
Netanjahu pricestoval na návštevu Moskvy, Putin ocenil bilaterálne vzťahy

MOSKVA - Izraelský premiér Benjamin Netanjahhu pricestoval v stredu poobede na dvojdňovú návštevu Ruska a v Moskve sa stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Na začiatku ich schôdzky Netanjahu vyhlásil, že každá návšteva Moskvy je "príležitosťou na stabilizovanie situácie v našom regióne".

 

Podľa diplomatických zdrojov Izrael súhlasil s tým, že nenaruší proces opätovného získavania kontroly Asadovho režimu nad územiami pri severných hraniciach Izraela a nebude poskytovať pomoc sýrskym povstalcom okrem humanitárnej, a to výmenou za to, že iránski vojaci a šiitskí militanti nezostanú na sýrsko-izraelskom pohraničí.

 

Putin premiérovi židovského štátu povedal, že ekonomické, vojenské a politické vzťahy medzi Ruskom a Izraelom sa vyvíjajú pozitívnym smerom. To isté platí aj o humanitárnej spolupráci, zdôraznil šéf Kremľa.

 

Ide už o tretie stretnutie Netanjahua s Putinom za uplynulých šesť mesiacov. Odohráva sa v čase, keď Asad opätovne získava prevahu v južnej časti Sýrie a Izrael sa usiluje o to, aby Iránci nenadobudli v Sýrii silné postavenie.

 

Samostatné stretnutie s Putinom bude mať aj Alí Akbar Velajátí, poradca iránskeho najvyššieho vodcu ajatolláha Alího Chameneího. Netanjahu sa pred návštevou Kremľa stretol v utorok s Putinovým špeciálnym vyslancom v Sýrii Alexandrom Lavrentievom a námestníkom ruského ministra zahraničných vecí Sergejom Veršininom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona