Netanjahu povedal izraelským Arabom, že "ľutuje" svojej výzvy vo volebný deň

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 08:07 • 2 min
Netanjahu povedal izraelským Arabom, že "ľutuje" svojej výzvy vo volebný deň

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa dnes ospravedlnil izraelským Arabom za varovné slová, ktoré adresoval svojim stúpencom v deň volieb s výzvou, aby išli k volebným urnám. Jeho oponenti ich kritizovali ako rasistické. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Netanjahu sa dnes v rezidencii premiéra v Jeruzaleme stretol s predstaviteľmi izraelských Arabov a ospravedlnil sa im. Svoje ospravedlnenie zverejnil aj v podobe videoklipu na svojej stránke na Facebooku. Hovorí tam: "Viem, že to, čo som povedal pred pár dňami urazilo niektorých izraelských občanov a členov izraelského arabského spoločenstva. To som nemal v úmysle, ľutujem toho."

 

Netanjahu, ktorý vyšiel z utorňajších volieb ako jasný víťaz a očakáva sa, že bude poverený zostavením novej vlády, sa obával, aby voliči jeho strany nezostali doma. Priamo v deň volieb preto vyhlásil, že mimovládne organizácie "húfne" zvážajú autobusmi arabských voličov k volebným strediskám, aby hlasovali proti nemu.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona