Netanjahu pohrozil arabským útočníkom ostrou odvetou

NETKY.SK • 10 November 2014, 16:01 • 2 min
Netanjahu pohrozil arabským útočníkom ostrou odvetou

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prisľúbil ostrú odvetu na narastajúcu vlnu arabského násilia po tom, ako dnes na preplnenej vlakovej stanici v Tel Avive palestínsky útočník dobodal izraelského vojaka. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Premiér v dnešnom prejave pred členmi svojej vládnej strany Likud oznámil, že využije všetky dostupné prostriedky, aby zastavil týždne trvajúce násilie, ktoré otriasa východným Jeruzalemom, severným Izraelom a Tel Avivom. Prisľúbil tiež presadenie nových opatrení vrátane demolácie domov rebelantov. V rámci vyhrážok voči arabským demonštrantom v Izraeli a vo východnom Jeruzaleme útočníkom odkázal, že by mali zvážiť odchod na Západný breh alebo do pásma Gazy.
     

Množiace sa protiizraelské útoky v posledných dňoch vyvolávajú obavy, že ide o predzvesť tretej palestínskej intifády, ktorá sa navyše z Jeruzalema presúva aj do ekonomickej metropoly krajiny - Tel Avivu, ako aj do ďalších prevažne Arabmi obývaných miest v Izraeli, kde od soboty došlo k viacerým útokom na izraelské policajné zložky.
     

Napätie medzi oboma komunitami najviac cítiť v Jeruzaleme, kde sa odohráva spor o prístup na miesta posvätné rovnako pre islam i judaizmus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona