Netanjahu: Podpaľačstvo je aktom teroru a bude tvrdo potrestané

NETKY.SK • 25 November 2016, 08:12 • 2 min
Netanjahu: Podpaľačstvo je aktom teroru a bude tvrdo potrestané

HAIFA - Podpaľačstvo je aktom teroru, vyhlásil dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v súvislosti s požiarmi, ktoré vypukli v krajine.

slovakia

left justify in out

"Každý požiar, ktorý bol výsledkom podpaľačstva alebo podnecovania k podpaľačstvu, je aktom teroru v každom smere a náležite sa ním budeme zaoberať. Každý, kto sa pokúsi spáliť časti Štátu Izrael, bude tvrdo potrestaný," uviedol Netanjahu, ktorého citoval denníka Haarec.

 

Izraelský minister verejnej bezpečnosti Gilad Erdan potvrdil, že niektoré požiare sú výsledkom podpaľačstva. Polícia už podľa neho zatkla viacero podozrivých. Taktiež povedal, že ide o teror podpaľačov.

 

Agentúra AP poznamenala, že izraelskí predstavitelia zvyčajne používajú slovo "teror", keď hovoria o militantných aktivitách Arabov alebo Palestínčanov.

 

Požiare vypukli pred niekoľkými dňami. Podľa agentúry DPA úrady nariadili dnes evakuáciu približne 60.000 obyvateľov prístavného mesta Haifa ležiaceho na severe krajiny, ktoré ohrozuje niekoľko požiarov. Evakuovaných bolo najmenej 11 mestských štvrtí a približne 100 ľuďom, ktorí sa zväčša nadýchali dymu, museli poskytnúť lekársku pomoc. Do boja s požiarmi, ktoré horia aj pri Jeruzaleme a Nazarete, boli povolané stovky vojakov v zálohe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies