Netanjahu plánuje arabským útočníkom odobrať práva rezidentov

NETKY.SK • 27 November 2014, 07:17 • 2 min
Netanjahu plánuje arabským útočníkom odobrať práva rezidentov

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu plánuje presadiť zrušenie rezidenčných práv a sociálnych výhod pre osoby, ktoré spáchali politicky motivované násilie, ako aj pre tých, čo ich podporujú. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Premiér Netanjahu predložil návrh v stredu v parlamente. Cieľom návrhu sú podľa agentúry AP pravdepodobne Palestínčania z východného Jeruzalema. Práve východojeruzalemskí Palestínčania podnikli v posledných mesiacoch množstvo smrteľných útokov.
      

Arabskí obyvatelia východného Jeruzalema nie sú izraelskými občanmi. Majú však status rezidenta a rezidenčné práva im garantujú štátnu zdravotnú starostlivosť a iné sociálne výhody. Netanjahu tvrdí, že osoby zapojené do násilia, ako aj tie, čo ich podporujú, nemôžu prijímať izraelské sociálne výhody.
      

Židovský štát v reakcii na násilie už posilnil bezpečnosť v meste a nariadil demoláciu domov rodín útočníkov. Posledné izraelsko-palestínske násilnosti si už vyžiadali životy piatich Izraelčanov a jedného cudzinca, ktorí zahynuli pri útokoch Palestínčanov. Na palestínskej strane je viac ako desať obetí najnovšej vlny nepokojov. V súvislosti s týmto vývojom sa objavili aj špekulácie, že sa schyľuje k tretej palestínskej intifáde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies