Netanjahu odmietol výzvu opozície na prijatie utečencov zo Sýrie

NETKY.SK • 7 September 2015, 08:27 • 2 min
Netanjahu odmietol výzvu opozície na prijatie utečencov zo Sýrie

TEL AVIV - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol dnes sobotňajšiu výzvu opozície na to, aby krajina prijala sýrskych utečencov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Izraelu nie je ľahostajné ľudské utrpenie utečencov zo Sýrie a severnej Afriky. Izrael je však malá krajina, resp. veľmi malá krajina, ktorej chýba demografická a geografická hĺbka. A práve preto musíme kontrolovať svoje hranice ako pred ilegálnymi migrantmi, tak aj pred terorizmom," vyhlásil dnes Netanjahu.


Poznamenal však aj to, že Izrael už na svojom území ošetril približne 1000 sýrskych utečencov. Izraelskí vojaci pritom zranených Sýrčanov ošetrujú pomerne často, po poskytnutí pomoci ich však vrátia naspäť na hranice, doplnila DPA.
Izrael považuje Sýriu za svojho nepriateľa a od roku 1948 s ňou viedol už viacero vojen.


Na prijatie utečencov zo Sýrie vyzval krajinu v sobotu vodca tamojšej opozičnej stredoľavej Strany práce Jicchak Herzog. "Židia nemôžu byť ľahostajní, zatiaľ čo stovky a tisíce utečencov hľadajú bezpečné útočisko," vyhlásil.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona