Netanjahu odmieta diplomatické tlaky na svoju krajinu

NETKY.SK • 14 December 2014, 19:41 • 2 min
Netanjahu odmieta diplomatické tlaky na svoju krajinu

TEL AVIV - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes upozornil, že Izrael sa postaví proti akémukoľvek diplomatickému nátlaku na pôde Organizácie Spojených národov.

slovakia

left justify in out

Netanjahu, ktorý sa v pondelok v Ríme stretne s americkým ministrom zahraničia Johnom Kerrym, na dnešnom zasadnutí svojej vlády vyhlásil, že snahy stanoviť rok 2016 ako termín stiahnutia sa Izraela z palestínskych území na hranice z roku 1967 budú odmietnuté.

 

Izraelský premiér vysvetlil, že odsun izraelských jednotiek na líniu z roku 1967 by "islamistickým extrémistom umožnil dostať sa až na predmestia Tel Avivu a do srdca Jeruzalema." "A to nedovolíme," upozornil Netanjahu.

 

V novembri Jordánsko na pôde Bezpečnostnej rady OSN predložilo spoločný palestínsko-jordánsky návrh rezolúcie, ktorá vyzýva Izrael na odsun z okupovaných palestínskych území.

 

Netanjahu a Kerry by v Ríme mali diskutovať o celom spektre problémov, ktoré súvisia s budúcim palestínskym štátom. V utorok sa Kerry v Londýne stretne s predstaviteľmi palestínskeho vedenia a delegáciou ministrov zahraničných vecí arabských štátov, ktorí naňho podľa pozorovateľov budú vyvíjať nátlak, aby USA v prípade hlasovania o spomínanej palestínsko-jordánskej rezolúcii nevyužili v Bezpečnostnej rade OSN svoje právo veta. K hlasovaniu o návrhu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona