Netanjahu: Nastávajúca Bidenova návšteva je dôkazom pevných vzťahov

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 14:15 • 2 min
Netanjahu: Nastávajúca Bidenova návšteva je dôkazom pevných vzťahov

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes uviedol, že nastávajúca návšteva amerického viceprezidenta Joea Bidena v Izraeli je dôkazom pevných vzťahov týchto dvoch blízkych spojencov.

slovakia

left justify in out

Netanjahu, ako píše agentúra AP, nazval dnes Bidena "priateľom" a jeho návštevu odrazom vzájomných pevných vzťahov. "Ukázalo sa, že tí, čo predpovedali, že tieto vzťahy stroskotajú, sa mýlili," povedal izraelský ministerský predseda.

 

S americkým prezidentom Barackom Obamom má totiž Netanjahu kolísavý vzťah - čiastočne aj kvôli Netanjahuovým značným námietkam voči jadrovej dohode s Iránom.

 

Predchádzajúcu Bidenovu oficiálnu návštevu v židovskom štáte v roku 2010 zmarilo vyhlásenie Izraela o novom projekte výstavby osád na západnom brehu rieky Jordán. Tento plán rozhneval Biely dom, ktorý vyhlásil, že je prekážkou pre mierové vyhliadky.

 

Biden, ktorý pricestuje do Izraela v utorok, navštívi v rámci svojho turné po blízkovýchodnom regióne aj Jordánsko a Spojené arabské emiráty (SAE).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies